vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

PWS Antioxirice weer succesvol

Knappe-Waterhoofden.jpgmaandag 12 juni 2017

Alinda Dersjant, Margot Knapen en Niels Bouman uit T6 zijn de trotse en terechte winnaars van Knappe Waterhoofden 2017. Hun project, Antioxirice, heeft indruk gemaakt op de jury.

Knappe Waterhoofden

Tijdens hun profielwerkstuk hebben ze een spray ontwikkeld die na een overstroming kan worden toegepast om gewasverlies te verminderen. In de spray wordt gebruik gemaakt van een restproduct uit de koperindustrie. Bijkomend voordeel is dat in de spray een anti-oxidant wordt gebruikt die een positief effect heeft op de volksgezondheid.

Stockholm Junior Water Prize

Alinda, Margot en Niels zullen in augustus 2017 Nederland vertegenwoordigen tijdens de Stockholm Junior Water Prize en gaan Kroonprinses Victoria in levenden lijve ontmoeten. De Stockholm Junior Water Prize vindt plaats tijdens de World Water Week.

Meer prijzen gewonnen

Alinda, Margot en Niels hebben inmiddels al meer prijzen gewonnen met hun profiel werkstuk Antioxirice. Zo wonnen ze in maart 2017 de Jan Kommandeurprijs. In april 2017 hebben ze de tweede prijs gewonnen bij INESPO en ze stonden ze in de finale van Imagine in Leiden.

Verder met water en techniek

Alinda, Margot en Niels gaan in ieder geval verder studeren in dit interessante vakgebied. Ze hebben gekozen voor Physical Geography and Ecosystem Analysis in Lund (Zweden), Environmental Studies in Boston (USA) en Werktuigbouwkunde in Delft.

Op de website van Knappe Waterhoofden vindt u meer informatie.

« Terug

Top