vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

‘t Atrium iets voor jou?

Op ’t Atrium kies je voor uitdagend onderwijs en een persoonlijke begeleiding in een gestructureerde omgeving. We zijn een kleine openbare school met uitstekende resultaten. Goede lessen en prettige sfeer vinden wij belangrijk. Wij kennen onze leerlingen. We organiseren regelmatig ouderavonden omdat we contact met ouders heel belangrijk vinden.

Wij bieden mavo, havo en vwo aan. ‘t Atrium staat bekend in de regio als DE Sportklasschool!

De sportklassen

Bewegen, leren, uitdagingen aangaan, samenwerken en uitblinken! Klinkt dit goed in jouw oren? Dan is de sportklas van ’t Atrium echt iets voor jou!

  • Je krijgt 2 uur meer lichamelijke opvoeding (gym) per week.
  • Je maakt kennis met sporten die op veel andere scholen niet aan bod komen
  • Je lesdagen voelen korter en fijner, omdat je bijna elke dag sport.
  • Je gaat op buitensportkamp in de Ardennen en wintersportkamp in Oostenrijk.
  • Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf en elkaar te halen!

Tijdens de extra lessen verbreden en verdiepen we onze sportactiviteiten. Zo volg je op ons sportveld bijvoorbeeld flagfootball, discuswerpen, softbal, hockey, frisbee, voetbal, atletiek, etc. Aan de ene kant dus sporten die je vast en zeker al gedaan hebt en aan de andere kant ‘nieuwe’ sporten.

Daarnaast leer je in onze gymzalen meer technieken en tactieken met bijvoorbeeld tumblingbaanspringen, volleybal, boksen, dansen, basketbal, circus, etc. We proberen zoveel mogelijk verschillende bewegingsactiviteiten aan bod te laten komen. Het gemiddelde sportniveau van de sportklas is hoog, omdat je sneller en meer leert. Je sport immers met leerlingen die net als jij heel enthousiast zijn over sport.

In de sportklas maak je ook kennis met sporten die we op school niet kunnen aanbieden of die je beter kunt volgen bij een gespecialiseerde trainer op een andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan mountainbiken, snorkelen, klimmen, rugby, streetdancen, persluchtduiken, schermen, surfen, kickboksen en golf.

Sportclinics

In de sportklas maak je ook kennis met sporten die we op school niet kunnen aanbieden of die je beter kunt volgen bij een gespecialiseerde trainer op een andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan klimmen, rugby, breakdance, freerunning, persluchtduiken, waterskiën, judo, tennis, kanoën en golf. Eigenlijk is dit lijstje nog veel langer, maar het komt er in ieder geval op neer dat je het zo gek niet kunt bedenken of we doen het.

Robin van Uhm en Bas Goettsch over Profiel Sport

International

Atrium International is toegankelijk voor mavo, havo, vwo en kent een flexibel programma. Het is de opvolger van het tweetalig onderwijs (TTO). Het belangrijkste verschil tussen TTO en Atrium International is dat bij deze laatste de vakken hoofdzakelijk in het Nederlands worden aangeboden aangezien je er ook in het Nederlands eindexamen in doet.  

Bij Atrium International bereiden we je voor op een toekomst als wereldburger. Heel veel vervolgstudies zijn immers al internationaal georiënteerd en de kans is groot dat je later ook in een beroep of baan terecht komt met een internationale component. Het is dan fijn als je de Engelse taal goed beheerst, maar misschien nog wel belangrijker, dat je beschikt over interculturele vaardigheden. Dit zijn vaardigheden waardoor je gemakkelijk kunt communiceren en samenwerken met mensen in/uit andere culturen.  

Als leerling binnen het profiel Atrium International krijg je de mogelijkheid om een internationaal erkend diploma in de Engels taal (Cambridge diploma) te halen zodat je bij vervolgopleidingen of later in je loopbaan kunt aantonen dat je een voorsprong in de beheersing van de Engelse taal hebt ten opzichte van andere leerlingen hebt 

Mavo-plus-programma

Ga je naar de mavo en wil je daarna naar de havo? Dan kun je het mavo-plus-programma volgen. Je kiest dan een extra vak en je wordt goed voorbereid op de havo.

Begeleiding op 't Atrium

  • Kun jij niet zo goed plannen en organiseren?
  • Heb jij extra ondersteuning nodig bij bepaalde vakken omdat je ze gewoon moeilijk vindt? 
  • Heb je bijles nodig om beter in de stof te komen? 
  • Ben je dyslectisch en heb je taalhulp nodig? 

Als het nodig is, kan een zorgcoach je hiermee helpen. 

Na school kunnen wij je helpen met je planning en je begeleiden bij het maken van je huiswerk. Leerlingen uit de bovenbouw helpen jou graag na schooltijd de stof beter te begrijpen. Voor de leerlingen die moeite hebben met taal geven wij extra taallessen gericht op spelling, grammatica en leesvaardigheid.

Techniek

Op ’t Atrium zijn er regelmatig activiteiten waarbij er gebruik wordt gemaakt van onze techniekgroep. Denk hierbij aan licht en geluid bij toneeluitvoeringen, muziekavonden, schoolfeesten en het grootse circus van de sportklasleerlingen. Daarnaast focust de techniekgroep zich sinds 2020 ook op camerawerk voor bijvoorbeeld livestreams en promotiefilmpjes. Al met al houdt de techniekgroep zich bezig met veel verschillende vormen van techniek. De groep bestaat uit enthousiaste jongens en meisjes die het leuk vinden om naast de lessen zich bezig te houden met de organisatie van deze activiteiten. Ervaring is niet verplicht, want je wordt hiervoor speciaal opgeleid. En als dat allemaal nog niet genoeg was, krijg je er ook nog eens een heleboel vrienden bij.

Kunst en cultuur

Ieder jaar  heeft een klas twee of meer culturele activiteiten, bijvoorbeeld een bezoek aan een kunstenaarswerkplaats of een toneelvoorstelling. Daarnaast hebben we een dansgroep en een toneelgroep waar je je bij kunt aansluiten. Op onze muziekavond kun jij je talenten laten zien aan een groot publiek.

Internationalisering

In klas 4 ga je op uitwisseling naar een Europees land. Je ontvangt een week lang een gast uit het buitenland en een aantal weken later logeer jij een week bij jouw gastgezin. We hebben uitwisselingen met Italië, Portugal, België, Tsjechië, Polen, Turkije, Sicilië. Een ervaring om nooit meer te vergeten. En de voertaal is natuurlijk Engels.

Hersteltraject

Soms komt het voor dat je een onvoldoende haalt. Dan is het fijn dat je een toets opnieuw mag maken om je cijfer te herstellen. Natuurlijk moet je je wel extra inzetten voor dat vak. Wij willen dat je de stof voldoende beheerst en jij vast ook!

Meer info: info@t-atrium.nl 

Wat vinden onze brugklassers van ’t Atrium?

We voelen ons erg veilig!

Pesten wordt direct aangepakt.

Er zijn hele goede mentoren.

De sfeer in de klas is goed.

Fijn dat het huiswerk in magister staat.

Roosterwijzigingen zijn op tijd.

Er zijn goede docenten.

Top