vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

‘t Atrium iets voor jou?

We snappen dat je eerst denkt: waar gaan m'n vrienden of vriendinnen naartoe? Of: hoe ver moet ik fietsen? Logisch. Maar vraag je óók af, samen met je ouders: hoe is de kwaliteit van het onderwijs? Want uiteindelijk wil je wel een diploma halen en op weg daarnaartoe de beste begeleiding krijgen. Maar ook belangrijk: hoe is de sfeer? Dat kun je vragen aan oudere leerlingen, maar op 't Atrium kun je die sfeer ook zelf komen proeven op onze Experiencedagen!

Wij bieden mavo, havo en vwo aan. ‘t Atrium staat bekend in de regio als DE Sportklasschool!

Aanmeldingsformulier

Onze folder vind je hier

De sportklassen

Bewegen, leren, uitdagingen aangaan, samenwerken en uitblinken! Klinkt dit goed in jouw oren? Dan is de sportklas van ’t Atrium echt iets voor jou!

Tijdens de lessen L.O. verbreden en verdiepen we onze sportactiviteiten. Zo volg je op ons sportveld bijvoorbeeld flagfootball, discuswerpen, softbal, hockey, frisbee, voetbal, atletiek, etc. Aan de ene kant dus sporten die je vast en zeker al gedaan hebt en aan de andere kant ‘nieuwe’ sporten.

Daarnaast leer je in onze gymzalen meer technieken en tactieken met bijvoorbeeld tumblingbaanspringen, volleybal, boksen, dansen, basketbal, circus, etc. We proberen zoveel mogelijk verschillende bewegingsactiviteiten aan bod te laten komen. Het gemiddelde sportniveau van de sportklas is hoog, omdat je sneller en meer leert. Je sport immers met leerlingen die net als jij heel enthousiast zijn over sport.

Regelmatig maken we ook uitstapjes, of huren we professionals in voor zogenaamde clinics. Denk aan: JumpXL, klimmen, rugby, breakdance, freerunning, waterskiën, judo, tennis, kanoën en golf. Eigenlijk is dit lijstje nog veel langer, maar het komt er in ieder geval op neer dat je het zo gek niet kunt bedenken of we doen het. Meer weten?

Atrium International

Bij ons kun je kiezen voor iets bijzonders: het profiel Atrium International. Daarmee verleg je letterlijk en figuurlijk je grenzen. Want als je voor Atrium International kiest, gaat de wereld voor je open. Een wereld waarin steeds meer verbinding is. Daarom geeft Atrium International extra aandacht aan de moderne talen. En aan vaardigheden om samen te werken met mensen uit andere landen en culturen. Onder meer door met hen in contact te komen! Meer weten?

Xplore

Ben je nieuwsgierig? Wil je je blik verruimen? Bruis je van creativiteit? Kies dan voor Xplore! Bij Xplore draait het om het ontdekken en onderzoeken van de wereld om je heen. In uitdagende modules kom je van alles te weten over specifieke onderwerpen: van modeltekenen tot robotica, van improvisatietheater tot 3D-printen, van songteksten schrijven tot game design. Ontdek waar jouw passie ligt!

Mavo-plus-programma

Ga je naar de mavo en wil je daarna naar de havo? Dan kun je het mavo-plus-programma volgen. Je kiest dan een extra vak en je wordt goed voorbereid op de havo.

Begeleiding op 't Atrium

  • Kun jij niet zo goed plannen en organiseren?
  • Heb jij extra ondersteuning nodig bij bepaalde vakken omdat je ze gewoon moeilijk vindt? 
  • Heb je bijles nodig om beter in de stof te komen? 
  • Ben je dyslectisch en heb je taalhulp nodig? 

Als het nodig is, kan een zorgcoach je hiermee helpen. 

Na school kunnen wij je helpen met je planning en je begeleiden bij het maken van je huiswerk. Leerlingen uit de bovenbouw helpen jou graag na schooltijd de stof beter te begrijpen. Voor de leerlingen die moeite hebben met taal geven wij extra taallessen gericht op spelling, grammatica en leesvaardigheid.

Techniek

Op ’t Atrium zijn er regelmatig activiteiten waarbij er gebruik wordt gemaakt van onze techniekgroep. Denk hierbij aan licht en geluid bij toneeluitvoeringen, muziekavonden, schoolfeesten en het grootse circus van de sportklasleerlingen. Daarnaast focust de techniekgroep zich sinds 2020 ook op camerawerk voor bijvoorbeeld livestreams en promotiefilmpjes. Al met al houdt de techniekgroep zich bezig met veel verschillende vormen van techniek. De groep bestaat uit enthousiaste jongens en meisjes die het leuk vinden om naast de lessen zich bezig te houden met de organisatie van deze activiteiten. Ervaring is niet verplicht, want je wordt hiervoor speciaal opgeleid. En als dat allemaal nog niet genoeg was, krijg je er ook nog eens een heleboel vrienden bij.

Kunst en cultuur

Ieder jaar  heeft een klas twee of meer culturele activiteiten, bijvoorbeeld een bezoek aan een kunstenaarswerkplaats of een toneelvoorstelling. Daarnaast hebben we een dansgroep en een toneelgroep waar je je bij kunt aansluiten. Op onze muziekavond kun jij je talenten laten zien aan een groot publiek.

Internationalisering

In klas 4 ga je op uitwisseling naar een Europees land. Je ontvangt een week lang een gast uit het buitenland en een aantal weken later logeer jij een week bij jouw gastgezin. We hebben uitwisselingen met Italië, Portugal, België, Tsjechië, Polen, Turkije, Sicilië. Een ervaring om nooit meer te vergeten. En de voertaal is natuurlijk Engels.

Hersteltraject

Soms komt het voor dat je een onvoldoende haalt. Dan is het fijn dat je een toets opnieuw mag maken om je cijfer te herstellen. Natuurlijk moet je je wel extra inzetten voor dat vak. Wij willen dat je de stof voldoende beheerst en jij vast ook!

Meer info: info@t-atrium.nl 

Wat vinden onze brugklassers van ’t Atrium?

We voelen ons erg veilig!

Pesten wordt direct aangepakt.

Er zijn hele goede mentoren.

De sfeer in de klas is goed.

Fijn dat het huiswerk in magister staat.

Roosterwijzigingen zijn op tijd.

Er zijn goede docenten.

Top