vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Klassenpost 2017

201711 klassepost.pngwoensdag 22 november 2017

Klas 1 werkt aan Klassenpost 2017: “Wie schrijft, die blijft!”

In week 46 (de week van 13 t/m 17 november 2017) hebben al onze brugklassers meegedaan met Klassenpost!
Klassenpost is een landelijke schrijfcampagne, waarbij onze leerlingen bij Nederlands een met de hand geschreven brief gemaakt hebben voor een leerling van een andere school, ergens in Nederland. We hebben brieven gestuurd naar o.a. Stein, Breukelen en Rotterdam.
De leerlingen zijn met elkaar verbonden op basis van opleiding, plaats, schoolnaam, leerjaar en lesniveau. Kinderen uit eenzelfde klas sturen zo dus brieven aan allerlei leerlingen op diverse andere scholen.
De meeste leerlingen vonden het een leuk project en sommige leerlingen vonden het grappig om te zien dat ze waren gekoppeld aan iemand met dezelfde voornaam als zij!
Het thema waarover geschreven moest worden (“muziek”), was voor sommige kinderen lastig, maar al met al zijn er leuke brieven gestuurd naar de leerlingen uit andere steden in Nederland (en zelfs een paar uit België en Curaçao!)
Onze brieven zijn nu verstuurd en in week 50 (de week van 11 december) krijgen onze leerlingen de brief terug van hun schrijfmaatje. We zijn benieuwd!

« Terug

Top