vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Huiswerk op orde

donderdag 21 december 2017

In mavo 2 en 3 gaan we na de kerstvakantie proefdraaien met het registreren van het wel of niet maken van huiswerk en het op orde hebben van je spullen.

Pilot controle huiswerk en spullen op orde mavo 2 en 3

 Op ’t Atrium bieden wij structuur en dagen we leerlingen uit. De lessen zijn veelal opgebouwd uit het behandelen van het huiswerk en het opdoen van nieuwe kennis, inzicht en vaardigheden aan de hand van verschillende werkvormen.

Aangezien een deel van de les gericht is op het behandelen van het huiswerk, is de verwachting dat het krijgen van feedback op het huiswerk een groter leereffect heeft als het huiswerk ook daadwerkelijk gemaakt is. In mavo 2 en 3 gaan we een pilot draaien met het registreren van het wel of niet maken van huiswerk en het op orde hebben van je spullen. Indien een docent in magister registreert dat een van beiden niet op orde is, dan wordt dat zichtbaar voor de leerling, de ouders en de mentor in magister. Doordat dit voor alle vakken zichtbaar wordt,  geeft dit de leerling feedback op het op orde hebben van je schoolwerk. Ook kunnen ouders en de mentor de leerling hierop feedback geven. De leerling kan op basis daarvan zichzelf verbeteren en de mentor en ouders kunnen hierbij ondersteunen.

De docent bepaalt zelf wanneer er een controle plaats vindt. Dit zal zeker niet elke les gebeuren. In Magister wordt dit onder het tabje “aanwezigheid” zichtbaar. Daar kunt u als ouder inzien of uw kind de zaken op orde heeft.

Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met V. (Vincent) Kanis via e-mail: v.kanis@t-atrium.nl 

« Terug

Top