vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Uitnodiging algemene ouderavond

ouderraad1.jpgdinsdag 06 februari 2018

“Waarom krijg ik dat niet van jullie? Anouk heeft er ook eentje. Please??...." De algemene ouderavond op 22 maart 2018 gaat dit keer over Geld! We nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Hoe ga jij om met deze smeekbedes? Uit onderzoek blijkt dat iets meer dan 1 op de 10 jongeren regelmatig geld tekort komt. Jongeren zien geld vooral als een middel om leuke dingen te doen. Overige geldzaken zoals sparen schuiven ze vaak zo lang mogelijk voor zich uit. Ouders spelen een essentiële rol in de financiële opvoeding van hun kind. Onze school biedt in samenwerking met Theatergroep PlayBack de thema-avond Credits aan. Een feest der herkenning, maar bovenal een relevante ouderavond gericht op waarachtige communicatie tussen ouders en hun pubers.

Aanmelden - met vermelding van naam van uw kind(eren) en klas 

Voorkomen van verwengedrag

Het verlangen naar spullen. Erbij horen. Er zijn genoeg redenen voor jouw puber om te denken: ‘Ik voel me beter als ik deze schoenen aan heb.’ En als hij het niet voor elkaar krijgt, dan wordt hij chagrijnig. Maar kinderen die leren omgaan met een uitgestelde beloning, blijken later beter te sparen. Hoe laat je jouw kind hier zelf over besteding nadenken en wat geef je hem mee voordat hij op zijn achttiende z’n eigen geld moet beheren?

Over PlayBack

Het professionele acteursteam van PlayBack houdt ouders op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en soms hilarische scènes aan de keukentafel. Onder leiding van een ervaren gespreksleider met veel kennis over dit thema onderzoekt PlayBack wat het effect is van verschillende opvoedstijlen en keuzes op het gedrag van weerbarstige pubers. PlayBack werkte voor Credits en Rijk samen met het Nibud, Wijzer in Geldzaken en Lef!

Programma 22 maart 2018

19.30 uur

Ontvangst met koffie en thee voor de aula van ’t Atrium. Opening van de avond in de Aula met voorafgaand de vaststelling van het Financieel Verslag 2016-2017 van de Ouderraad met voorzitter Els Linderhof en penningmeester Anja van den Boom. Tevens is er gelegenheid informatie te verkrijgen over de inkomsten en uitgaven van de ouderbijdragen.

20.00 uur

Interactieve theaterpresentatie ‘Credits’

21.30 uur

Einde presentatie theatergroep PlayBack

Aanmelden

Meld u aan voor deze actuele en interactieve informatieavond via het e-mailadres van de ouderraad: algemeneouderavond@t-atrium.nl.  Hierbij graag vermelden met hoeveel personen u komt en in welke klas uw kind(eren) zit(ten).


P.S. Bekijk ook eens het filmpje over Playback ouderavonden:
https://www.youtube.com/watch?v=IaNT-ztHkLk

« Terug

Top