vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Mediatheek

Boeken.jpgvrijdag 23 februari 2018

De mediatheek is na de voorjaarsvakantie stilteruimte.

Na de voorjaarsvakantie komt er een verandering in het gebruik van de mediatheek. In aanvulling op de vorige nieuwsbrief leest u hieronder over de nieuwe mogelijkheden die wij onze leerlingen bieden:

  • Het lenen, verlengen en terugbrengen van boeken blijft gewoon bestaan, maar dan vooral in de pauzes. Daarnaast kan dit ook in de tussenuren waarin er een mediatheekmedewerker aanwezig is (dat zal voornamelijk ’s ochtends zijn).
  • De mediatheek wordt stilteruimte, alleen bedoeld voor leerlingen die individueel in stilte willen werken. De leerlingen die in de mediatheek willen werken in een tussenuur of in de pauze, melden zich bij de mediatheek medewerker met hun leerlingenpas.
  • Als je alleen een boek wilt lenen of terugbrengen, meld je je aan het begin van de pauze in de mediatheek. Daarna kun je pauze gaan houden in de aula of in de bekende hallen in school.
  • Leerlingen die in een tussenuur of pauze willen overleggen of samen een opdracht willen maken, kunnen terecht in de aula. Leerlingen die daarbij op een computer willen werken en zelf geen laptop hebben meegenomen, kunnen gedurende 50 minuten een laptop lenen bij onze systeembeheerder, tegen inlevering van hun leerlingenpasje.
  • Achterin de mediatheek komt een afgesloten ruimte, waarin o.a. (inhaal)toetsen zullen worden afgenomen.
  • 30 computers uit de mediatheek worden verplaatst naar een nieuw, extra computerlokaal tegenover lokaal 018, zodat docenten die een les willen geven met gebruik van computers, daar terecht kunnen. De mediatheek kan hierdoor volledig stilteruimte blijven.

 

Met deze aanpassingen hopen we, ondanks de beperktere financiële middelen, toch alle voorzieningen te kunnen behouden voor onze leerlingen.

Voor de donderdagmiddagpauze van 13.00 uur zoeken we nog een vrijwilliger. We vragen uw hulp daarbij. Bent u in de gelegenheid om een uurtje per week ons te ondersteunen in de mediatheek als vrijwilliger? Of eventueel om de week? Belt of mailt u ons dan, dan willen we graag met u bespreken wat er voor u mogelijk is. 

« Terug

Top