vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

A-Day wederom groot succes

DSC_1109.JPGvrijdag 20 april 2018

Zo. De A van Achter de rug! Maar ook zeker de A van Awesome!

Wat hebben wij genoten van de Afrikaanse muzikanten, de fantastische inzet van alle docenten, de leuke reacties van ouders en bovenal het enthousiasme van de leerlingen.

’s ochtends werd the A-day geopend met een spetterend Afrikaans concert. Daarna waren er 10 gave Afrikaanse workshops voor de leerlingen uit klas 3 en hoger, terwijl ondertussen alle leerlingen uit klas 1 en 2 hun uiterste best aan het doen waren met de sponsorloop. ’s Middags en ’s avonds waren er tientallen leuke activiteiten te doen in en om de school en werd er heerlijk eten verkocht. Dit alles met als doel om de leerlingen op een vrolijke manier bewust te maken dat het fijn is om wat voor een ander te betekenen, want dankzij deze actiedag kunnen er weer honderden kinderen in Burkina Faso voedzame maaltijden nuttigen en kan er geïnvesteerd worden in betere onderwijsomstandigheden.

De opbrengst van de dag was om en nabij de €5.800,- Daar gaat nog iets vanaf ivm. bepaalde kosten die we nog niet hebben doorberekend, maar er komt ook zeker nog veel bij, want met de sponsorloop halen we jaarlijks het meeste geld binnen! Een ander leuk financieel feitje is dat stichting Wilde Ganzen ook nog eens 50% van onze opbrengst doneert aan stichting A.S.A.P. Over een paar maanden zullen we weer beeldmateriaal ontvangen vanuit Burkina Faso waarop we kunnen zien wat er gebouwd is met het geld wat onze leerlingen hebben opgehaald en waarop we waarschijnlijk weer veel blije gezichten zien van mensen die wij hebben geholpen.

De sfeer die de hele dag in de school hing was precies de sfeer waar wij vooraf van droomden. We hopen dat zowel leerlingen als ouders het ook zo ervaren hebben!

Super bedankt voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd! Jullie waren geweldig!

De A van Aju,

The A-day commissie

Foto's A-Day

« Terug

Top