vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Atrium Business School

ABS3.jpgdinsdag 16 oktober 2018

Atrium Business School bestaat inmiddels 3 jaar. Dit schooljaar zijn we voortvarend van start gegaan.

Starten ondernemingen

20 deelnemers van dit jaar zijn in teams bezig met het opstarten van hun ondernemingen. Vijf verschillende teams hebben op maandag 1 oktober de voorlopige ideeën gepresenteerd aan twee deskundigen, beiden werkzaam als adviseur voor het midden- en kleinbedrijf bij ABN Amro. Het was spannend en de feedback was pittig, maar zeer nuttig! Met deze informatie gaan de teams nu aan de slag om nog betere en weloverwogen productkeuzes te maken. 

Start Up Event

Vorige week is de hele groep afgereisd naar het Start Up Event van Jong Ondernemen, in de Jaarbeurs in Utrecht. Op vrijdag 5 oktober kregen de leerlingen eerst een interessant succesverhaal te horen: Happy Tosti is niet alleen commercieel succesvol, maar ook op sociaal gebied doen ze het goed. Na het plenaire gedeelte verspreidden de leerlingen zich over verschillende workshops, met als doel meer inspiratie en kennis op te doen voor het succesvol runnen van de toekomstige ondernemingen: van boekhouden via circulaire economie tot de mindset van een ondernemer. Na de lunchpauze rondom Utrecht Centraal zijn de jonge ondernemers met een vragenlijst mensen gaan ondervragen over hun potentiële producten. Een hele nuttige en leuke dag!

Ondernemingsplannen

Voor de herfstvakantie worden de ondernemingsplannen afgerond. Elk groepje zit inmiddels op het spoor van een erg leuk product! We hopen dat enkele ondernemingen op het Open Huis kunnen staan. Op de A-day zullen alle bedrijven in ieder geval proberen geld in het eigen én het ASAP-laatje te krijgen. Vanaf januari 2019 zullen we tevens starten met het programma Elementair Boekhouden: het is immers van cruciaal belang om bij een bedrijf een goede boekhouding te voeren.

Save the date: 17 december

We nodigen ouders, familie, vrienden en andere mogelijke investeerders in de ondernemingen van Atrium Business School graag uit voor de investeringsvergadering. De ondernemingen zullen zich presenteren met als doel aandeelhouders te vinden, die maximaal vijf aandelen van €5 per stuk willen aanschaffen.

Heeft u vragen over of opmerkingen, tips, contacten of ideeën voor Atrium Business School, dan horen we dat graag via r.woudstra@t-atrium.nl

« Terug

Top