vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Eerste investeringsvergadering Atrium Business School groot succes!

DSC_0497.jpgdinsdag 18 december 2018

Enorm succesvolle dag voor onze Atrium Business School leerlingen!

Al enkele maanden zijn de vier ondernemingen van Atrium Business School toe aan het werken naar het grote moment: de presentatie van het ondernemingsplan en het werven van potentiële aandeelhouders! Maandag 17 december was het dan zover: de investeringsmiddag in de aula. Doel was om aan een jury met drie (ex-)ondernemers de ondernemingsplannen en ambities te presenteren, met als doel: aandeelhouders werven. Het was een groot succes!

Na de nodige voorbereidingen stroomde rond 16.00 uur de aula vol met belangstellenden: vrienden, familie en andere potentiële investeerders. Na een korte introductie over Atrium Business School van Louis Oortman en Redmar Woudstra, volgde een presentatie van Karel de Vos. Zijn ervaringen als ondernemer van onder andere Retail Loyalty en De Toekomstmakers waren leuk, leerzaam en inspirerend.

Daarna was het de beurt aan de Junior Company’s: Afri-gel (handgel), Fair Trade Zakjes, Snoxx (sokken met knoopjes) en Recycled Bagz. De jury was vol complimenten, maar stelde ook prikkelende en kritische vragen. Erg leuk om te zien was dat alle bedrijven ook kozen voor maatschappelijke verantwoordelijkheid: (een deel van de) winst gaat naar het goede doel, eerlijk geproduceerde producten en gerecycled materiaal. In de pauze was het bijzonder druk rond de stands van de bedrijven: aandeelhouder na aandeelhouder besloot de gok te wagen en flink te investeren in de bedrijfsplannen! Na beraad van de jury werd Snoxx gekozen als winnaar, met zeven trotse ondernemers tot gevolg. Grote complimenten voor alle deelnemers!

De middag kon worden afgesloten met nog meer goed nieuws. Op maandag 10 december hebben de deelnemers van Atrium Business School het examen Basiskennis Ondernemerschap afgelegd. Na een week in spanning wachten, kon iedereen blij gemaakt worden. Een slagingspercentage van 100%, met een prachtig gemiddelde van een 7.2., zorgde voor gejuich, blijdschap en nog trotsere docenten!

Wij kijken terug op een hele geslaagde middag. Graag willen wij allereerst de juryleden (Martijn Beumers, Sylvia Krebber en Karel de Vos) heel hartelijk danken voor hun aanwezigheid en deelname. Daarnaast dank voor alle collega’s die aanwezig waren of anderszins hebben geholpen. Tot slot natuurlijk dank aan de hoofdrolspelers van deze middag: Boris, Bryan, Carmen, Daniil, Emiel, Floris G., Floris S., Glenn, Hayke, Inge, Jamayra, Kim, Leonoor, Marijn, Mats, Menno, Milan, Mitch, Sam en Ymke!

Wilt u investeren in één van deze bedrijven? Wilt u de producten kopen? In een volgende nieuwsbrief zullen de ondernemingen zich voorstellen. Wij zijn er van overtuigd dat er iets voor u bij kan zitten!

Een ondernemende groet van twee trotse begeleiders.

Louis Oortman & Redmar Woudstra

Foto's vind je hier.

« Terug

Top