vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Presentatie profielwerkstuk vwo

dinsdag 18 december 2018

Dinsdag 11 december presenteerden de vwo-leerlingen hun profielwerkstuk.

In april zijn de vwo-leerlingen begonnen aan hun profielwerkstuk. Op een enkele leerling na hebben de meeste leerlingen in twee- of drietallen gewerkt. Voor het profielwerkstuk kiezen de leerlingen een onderwerp dat verwant is aan een vak binnen hun profiel. Dit maakt dat de 35 werkstukken die geschreven zijn een breed palet aan onderwerpen behandelen. En dat was te zien ook op dinsdag 11 december! Wat een mooi resultaat van al dat harde werken dat op een prachtige wijze door de leerlingen werd overgebracht aan de ouders, medeleerlingen en overige belangstellenden. Dit alles na een gezellig samenzijn in de hal Nederlands waar ook een lekker hapje genuttigd werd.

Wij zijn trots op de leerlingen en wat ze hebben neergezet. Het diploma komt nu echt in zicht en daarna? Voor sommige leerlingen betekent het profielwerkstukonderwerp een opmaat naar een uiteindelijke studiekeuze. Ook dat maakt ons trots! Maar eerst op naar het eindexamen.

KNAW

Ieder jaar doen wij mee met de KNAW Onderwijsprijs, waarbij er gekeken wordt naar de volgende zaken: kwaliteit en originaliteit van het gekozen onderwerp en van de verslaglegging, inhoudelijke opzet van het onderzoek en de begeleiding door docent op basis van argumentatie leerlingen. Ook dit jaar dingen wij weer mee en zullen wij de pareltjes onder profielwerkstukken (t)vwo nomineren voor deze prijs. De leerlingen zullen hiervoor de komende tijd benaderd worden.

Foto's vind je hier.

 

« Terug

Top