vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Gouden Schoolkantine Schaal

gouden kantineschaal1.jpgwoensdag 19 december 2018

‘t Atrium heeft ook in 2018 een gouden Schoolkantine Schaal!

Deze week ontvingen we bericht van het Voedingscentrum dat ’t Atrium net als in 2017 ook een Gouden Schoolkantine Schaal 2018 verdiend heeft. Hiermee laten wij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Samen met onze cateraar Markies hebben we hard gewerkt om de kantine gezond te houden. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt op de balie. Dit alles is samengevat in ons voedingsbeleid.

Aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines houden we de schoolkantine gezond. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

« Terug

Top