vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Audiotour LICHT op Sovjet Ereveld

Laudio - Licht A.jpgwoensdag 06 februari 2019

't Atrium is nauw verbonden met dit project.

De schemer valt, je stapt het veld op en komt oog in oog te staan met rijen grijze stenen met daarop namen die je niet kunt ontcijferen. Een lichtbundel werpt lange banen op het gras. Je loopt verder en hoort via je koptelefoon marcherende soldaten en een onverstaanbare taal. Totdat er een stem opduikt die je verstaat: een jongen uit Smolensk wordt krijgsgevangene gemaakt, een vrouw uit Tbilisi vindt na 75 jaar haar vader terug in Leusden en een jonge journalist uit Amersfoort begint aan zijn levenswerk: deze Sovjetsoldaten identificeren.
De theatrale audiotour LICHT neemt je mee naar een duistere vlek in onze geschiedenis: het Sovjet Ereveld. Daar – op 2000 kilometer van de Russische grens – liggen 865 oorlogsslachtoffers uit een land dat niet meer bestaat. Maar de nabestaanden nog wel. Deze theatrale audiotour voor je oren onthult de onbelichte verhalen die schuilgaan achter de stenen.

Juist nu, met de moeizame verhoudingen tussen verschillende landen, stelt LICHT in het decor van het verleden de vraag: is wat je ziet, alles wat er is, of schuilt er meer achter? Kunnen we elkaar verstaan?

LICHT biedt je de mogelijkheid om een eindje met de onbekende ander mee te lopen. LICHT laat je niet horen, maar luisteren. Niet kijken, maar zien.

LICHT van Stichting Laudio wordt gemaakt i.s.m. Stichting Sovjet Ereveld, onderwijsinstelling 't Atrium,  Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort Rusthof en Kamp Amersfoort.

Speeldata

Op iedere speeldag zijn meerdere opvoeringen in de avonduren. De speeltijden vindt u op www.lichtopereveld.eu

donderdag 28-2 pre-première (besloten)

zaterdag 2-3 première

zondag 3-3

vrijdag 8-3

zaterdag 9-3

vrijdag 15-3

zaterdag 16-3

zondag 17-3

Er zijn 4 verschillende routes ieder met een exclusief verhaal:

  • Iedere route duurt ongeveer 30 minuten;
  • U beleeft de audioroute alleen;
  • Uw ticket is geldig voor 1 van de 4 routes;
  • € 7,50 p.p. voor 1 route.

Vanwege het beperkt aantal plaatsen is het noodzakelijk vooraf uw ticket te reserveren via www.lichtopereveld.eu. Mindervalide bezoekers graag vooraf informeren naar de mogelijkheden: info@stichtinglaudio.nl.

Locatie:

Sovjet Ereveld

Crematorium en Begraafplaats Amersfoort Rusthof

Dodeweg 31 Leusden

 

www.lichtopereveld.eu

« Terug

Top