vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Uitwisseling

Maandag (de groep) (750 x 500).jpgwoensdag 20 februari 2019

In de week van 11 tot en met 15 februari en in de weekenden hebben wij gasten uit Spanje, Italië, België en China over de vloer gehad. Het was een enerverend week.

Maandag vond de officiële opening plaats, dinsdag een stadswandeling door Amersfoort en samen koken. Woensdag was er een lesdag op school. Donderdag hadden onze leerlingen een excursie naar Amsterdam georganiseerd. En op vrijdag was er een aantal culturele activiteiten met als slot in de avond een spetterend feest met alle deelnemende leerlingen in Concordia.

Weekend

In het weekend voor en na de uitwisselingsweek hebben de gezinnen zelf iets geregeld. Toeristische trekpleisters zoals Kinderdijk, Zaanse Schans, wederom Amsterdam waren favoriete bestemmingen voor de leerlingen van ’t Atrium met hun internationale gast.

Wereldburgerschap

We hebben enthousiaste verhalen gehoord. Soms verliep de communicatie en het contact niet vlekkeloos, in de meeste gevallen ging dit prima. En dat is waar we het voor doen. Wij willen wereldburgerschap aan onze leerlingen meegeven, hoe is het is om te leven in een internationale context. Zo hopen wij dat zij bewust worden van de Europese en steeds internationaler georiënteerde wereld waarin zij wonen en in de toekomst zullen werken en dat ze kennis laten maken met andere culturen. Wij denken dat we hierdoor (meer) besef krijgen van de eigen cultuur en de eigen identiteit. Al deze aspecten hebben wij teruggezien bij onze leerlingen en hun gasten tijdens onze thuisweek. Laat de uitweek van begin april maar komen!

Foto's 

Kijk voor de foto’s en andere impressies op onze facebookpagina.

« Terug

Top