vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Hup, de wei in!

2020-06 Start gymles.jpgvrijdag 19 juni 2020

Er zijn weer gymlessen op ’t Atrium

“Dit is zeker wel chill, ouwe! Ik ben helemaal klaar met dat zitten op die kapotharde stoel!”, aldus een leerling op weg naar het sportveld van ‘t Atrium. Eindelijk mogen de leerlingen weer fysiek in actie komen met sportieve activiteiten tijdens hun schooldagen. Het is niet duidelijk wie zich het meest gedragen als koeien die na een lange periode op stal de wei weer in mogen: de leerlingen of de gymleraren? Dat zij er allebei gelukkig van worden is een feit!

Gymen op 1,5-meter afstand

Veel scholen kiezen ervoor om geen ‘gymles’ te geven in deze laatste weken voor de zomervakantie, omdat het lastig is om het te organiseren. Tijdens alle lessen moeten leerlingen op 1,5-meter afstand van elkaar en van de docent blijven. Dat is dus anders dan bij sportverenigingen waar kort fysiek contact weer is toegestaan voor deze leeftijdsgroep. Behalve dat de leerlingen ook hun handen voor en na de les moeten desinfecteren, moet ook elke speer, frisbee, bal, etcetera 4 keer per les gereinigd worden om de kans te verkleinen dat eventuele virusdeeltjes overgedragen worden. Het is een klus, maar het levert heel veel moois op!

Toch bewegen met alle online lessen. Hoe dan?

De leerlingen hebben de afgelopen weken over het algemeen veel stil gezeten met alle online lessen. Daarnaast waren de sportclubs dicht en houden veel pubers er niet van in hun uppie een rondje hard te lopen of te fietsen zonder enig doel. Uiteraard heeft de vakgroep L.O. hen uitgedaagd om in beweging te blijven door online opdrachten te geven. Denk bijvoorbeeld aan een dans-opdracht; een thuisfitness uitdaging; een speciale toffe move die zij zelf moesten bedenken en filmen; theoretische online lessen over gezonde voeding en het belang van bewegen. En natuurlijk de zelfbedachte challenges die de LO-docenten via Instagram en Facebook deelden! Hiermee konden de LO-docenten nog enigszins invloed uitoefenen op het beweeggedrag van hun leerlingen, maar toch…

Niks is fijner dan dat de leerlingen nu weer op ons eigen veld meedoen aan de LO-lessen om zo het plezier in bewegen te stimuleren en om hen nieuwe vaardigheden te leren, maar vooral ook om juist in deze tijd heerlijk gezellig samen te ‘spelen’!

Blijf fit, blijf bewegen en geniet van al het moois wat sport te bieden heeft!

« Terug

Top