vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Verruiming centraal examens

examenrooster.jfifdonderdag 07 januari 2021

Vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben we een brief ontvangen dat de centraal examens dit jaar wel doorgaan. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om de centraal examens meer te spreiden en leerlingen krijgen een extra herkansing. De examenkandidaten hebben hierover voor de vakantie een brief ontvangen via de mail. 

In het belang van de leerlingen is er besloten het centraal examen door te laten gaan, maar worden er maatregelen genomen die leerlingen de best mogelijke uitgangspositie geven in termen van tijd, flexibiliteit, compensatie en kansengelijkheid. Tevens zal er sprake zijn van een volwaardig diploma inclusief centraal examen voor doorstroom naar het vervolgonderwijs.

De schoolleiding is blij met de genomen maatregelen omdat het recht doet aan het bieden van extra slagingsmogelijkheden in deze onzekere tijd. Hieronder de genomen maatregelen op een rijtje.

Maatregelen afname centrale examens

  • de mogelijkheid voor de leerling om het centraal examen te spreiden over twee tijdvakken bestaande uit een eerste tijdvak voor eerste afnames en een tweede tijdvak voor eerste afnames en herkansingen;
  • een extra herkansing voor een centraal examen: een leerling kan in twee vakken een centraal examen herkansen i.p.v. in één vak;
  • een derde tijdvak (een herkansingstijdvak) op de scholen na het tweede tijdvak voor de afronding van de herkansingen.

 

« Terug

Top