vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Bezoek jury de sportiefste school van Nederland

Atrium-SportiefsteschoolvanNederland.jpgdonderdag 22 april 2021

't Atrium is genomineerd voor de sportiefste school van Nederland. Op 26 mei wordt bekend gemaakt welke school de sportiefste school van Nederland 2021 is.

Nadat we een paar jaar geleden het deelcertificaat Sport en Bewegen van de Gezonde School hadden binnengesleept, hebben we direct doorgepakt en zijn inmiddels nu iets meer dan een jaar geleden genomineerd voor de verkiezing van de Sportiefste School van Nederland. Dat is al een eer op zich, want we behoren daarmee in de top 3 sportiefste scholen van Nederland. We zijn hier heel trots op! Vooral ook omdat de mensen die al onze documentatie hebben gelezen grote namen zijn in onderwijs- en sportland en wij dus zelfs hen hebben kunnen imponeren met ons aanbod. Natuurlijk gaan we voor goud, maar alleen deze nominatie heeft al een enorme boost gegeven om vooral door te gaan met ontwikkelen, want we zijn pas ergens halverwege onze ultieme sportdroom!

Afgelopen dinsdag kwam de jury (leden van de vakbond, NOC-NSF en de SLO) bij ons op school, zodat ze met eigen ogen konden zien hoe het er hier aan toe gaat. Voor alle duidelijkheid: het feit dat we sportklassen hebben is zeker niet de enige reden dat we zo ver zijn gekomen. Het gaat om het algehele sportpakket wat véél teveel is om te noemen in dit bericht. De jury is in gesprek gegaan met afgevaardigden van de vakgroep, de schoolleiding en natuurlijk ook met leerlingen. Dat laatste heeft ons een paar stevige kippenvelmomenten opgeleverd. Zij gaven antwoorden zoals: “de sportlessen hebben mij verder gebracht in mijn persoonlijkheid, waar ik mij eerst ontzettend onzeker kon voelen, besef ik me nu dat ik met de juiste begeleiding en met flink doorzetten veel meer kan dan ik me bewust was!”. Helemaal waar natuurlijk, maar heel bijzonder dat zij dit allemaal zo goed onder woorden konden brengen! Ook de juryleden waren zichtbaar onder de indruk van deze fantastische ambassadeurs van onze school.

We hebben twee zeer goede concurrenten die ook genomineerd zijn voor de sportiefste school van Nederland. Twee dingen zijn in ieder geval zeker:

  1. We zijn apetrots op alles wat al hebben neergezet op sportgebied en hebben respect voor de winnende school!
  2. We gaan door met ontwikkelen, want er is nog veel moois te behalen (recreatie- en sportpark ’t Atrium rondom onze school?).

Op 26 mei 2021 om 15.00 uur is de online prijsuitreiking die door iedereen te volgen is. Zet het dus vast in je agenda. De officiële uitnodiging volgt nog!

To be continued…

Dat de beste mogen winnen!


Meer weten? Neem dan oontact op met Bas Goettsch of Robin van Uhm via sportklas@t-atrium.nl« Terug

Top