vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Opbrengst acties voor stichting ASAP

sponsor1.jpgdonderdag 01 juli 2021

Brugklasleerlingen halen een mooi bedrag met een sponsorloop voor Stichting ASAP.

Al jaren is onze school verbonden aan stichting ASAP, een kleine stichting in Burkina Faso die heel veel goede dingen doet voor de mensen daar. Onze sportklascoördinatoren Bas Goettsch en Robin van Uhm zijn in 2013 in Burkina Faso geweest en hebben met eigen ogen gezien wat een fantastische dingen ASAP doet met het geld wat onze school jaarlijks opstuurt. Een paar voorbeelden zijn:

  • een hele nieuwe school in een dorpje met 100 kinderen die daarvoor nog niet naar school konden
  • een bibliotheek bij een middelbare school
  • waterputten bouwen in kleine dorpjes
  • dagelijks een gezonde maaltijd verzorgen voor alle leerlingen
  • etc.

 Kortom ze doen echt goede dingen met ons geld!

Dankbaar

De mensen uit de dorpjes daar, zijn onze leerlingen die hen jaarlijks steunen ook zeer dankbaar. Juist ook in deze tijd kunnen zij onze jaarlijkse donatie goed gebruiken, dus hebben we op de valreep (dankzij de versoepelende maatregelen) toch nog een sponsorloop kunnen organiseren! Vorige week donderdag deden hier alle leerlingen van de brugklas aan mee en hebben daar een geweldig bedrag mee opgehaald!

Daarnaast verkochten de dames van de receptie mondkapjes aan de leerlingen die deze vergeten waren en de opbrengsten hiervoor hebben we ook gedoneerd.

Opbrengst is verdubbeld

Met trots kunnen we melden dat we alles bij elkaar opgeteld € 4300,- hebben gedoneerd! Een fantastisch bedrag waar de stichting ontzettend blij mee is en wat nog mooier is omdat Wilde Ganzen dit bedrag verdubbelt! Er zijn dus weer heel veel mooie dingen mogelijk met dit geld. Voor alle donateurs en leerlingen die zo goed hun best hebben gedaan, hebben een aantal leerlingen vanuit Burkina Faso een bericht ingesproken. De rillingen van trots liepen over onze rug toen we dit filmpje zagen.

Klik HIER voor de videoboodschap.

Bedankt allemaal!

sponsor7

sponsor4

sponsor5

sponsor3

« Terug

Top