vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Nieuws van de Ouderraad

mand dag van de leraar.pngmaandag 11 oktober 2021

't Atrium is heel blij met een actieve ouderraad. In dit bericht lees je wat zij allemaal voor leerlingen en docenten gedaan hebben in de afgelopen periode.

Op 5 oktober was het de dag van de leraar. Wij als ouderraad vinden dit een mooi moment om de docenten in het zonnetje te zetten. We hebben ze getrakteerd op een zakje snoep-keitjes. De keitjes werden erg gewaardeerd en het was voor ons ook leuk om de docenten weer eens in het echt te zien (in plaats van via MS Teams).

Vanuit de ouderraad organiseren we gedurende het schooljaar ook veel andere activiteiten en worden we ook bij veel zaken betrokken.

Bij de zoektocht naar een nieuwe rector bijvoorbeeld. De school vindt het namelijk ook belangrijk dat de ouders hierin zeggenschap hebben. We hebben als klankbord gefungeerd en een van de leden zat in de selectiecommissie.

taart bij diploma-uitreikingTijdens de diploma-uitreiking hebben we voor een lekkere traktatie gezorgd en uiteraard ondersteund bij de catering. Leuk om de verhalen te horen van de docenten over de ontwikkeling van de leerlingen;  hoe verlegen sommige leerlingen binnen kwamen en hoe zelfbewust ze de school weer verlaten.

De huiskamer was dit jaar in een tent in de binnentuin. We hebben niet echt mazzel gehad met het weer, maar de sfeer was er niet minder om en de reacties van de eindexamenleerlingen waren gelukkig heel positief.  De huiskamer is een plek waar de examenleerlingen na afloop van het examen even kunnen chillen en kunnen bijpraten.

huiskamertent2021

Leuk om te zien hoe leerlingen onderling de spanning van zich afpraten en opgelucht/balen of verbaasd zijn als ze de antwoorden zien. De huiskamer wordt georganiseerd door de Ouderraad, maar ook andere ouders hebben geholpen tijdens de openingstijden van de Huiskamer.

Lijkt het je leuk om mee te denken en ook een bijdrage te leveren in de Ouderraad? Of wil je eerst eens ‘kijken’ wat we precies doen? Dan nodigen we je uit voor ons volgende overleg op maandag 8 november om 19.30 uur. Meld je wel even van tevoren aan via: ouderraad@t-atrium.nl

De ouderraad zoekt nog een penningmeester. Dus als er een ouder is die wil helpen en affiniteit met getallen heeft dan zou dat heel fijn zijn. Wil je hier meer over weten, mail dan naar ouderraad@t-atrium.nl 

Ouderraad

 

« Terug

Top