vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Samenwerking met ROC Midden Nederland

samenwerking roc mn.jpgdinsdag 21 december 2021

Het Sport College van ROC Midden Nederland in Amersfoort is een samenwerking aangegaan met ’t Atrium. Doel van de samenwerking is het verbeteren van de aansluiting tussen het VO en het MBO.

Als we iets belangrijks kunnen leren uit sport, dan is het wel dat goede samenwerking kan leiden tot fantastische resultaten.

Vlakbij onze school staat het gebouw van ROC Midden-Nederland, waar leerlingen o.a. worden opgeleid voor een beroep in de sportwereld. Wij zijn blij dat we zo dicht in de buurt van onze school zo’n mooie opleiding hebben en zij zijn blij dat er regelmatig sportieve (en fijne!) leerlingen van ons naar hun opleiding doorstromen. Het leek daarom interessant om samen te werken. Dus hebben we afgesproken dat onze mavoleerlingen tijdens hun sportoriëntatielessen op bezoek gaan bij deze opleiding en daar sportles krijgen in gave sportactiviteiten die wij binnen onze accommodatie niet kunnen aanbieden (denk aan: rugby, wandklimmen, fitness en kickboksen). Bovendien zijn leerlingen die op onze school het examenvak LO2 hebben afgerond direct toelaatbaar tot hun opleiding.

Wie weet, wat er nog meer op ons pad komt?! We hebben deze afspraken vastgelegd in een overeenkomst en deze officieel ondertekend.

In de sport wil iedereen winnen en dat is met deze samenwerking gelukt! Dit is voor iedereen een echte win-winsituatie!

« Terug

Top