vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Kunst in A-week

Beelden aan zee.jpgzondag 12 juni 2022

Agnes doet verslag van en aantal activiteiten.

Excursie V5KUBV Kunstmuseum & Museum Beelden aan Zee

Met de trein, de tram en de bus naar Den Haag! Het kon weer!

Voor Kunst Beeldende Vormgeving hebben de leerlingen van V5 KUBV op dinsdag 31 mei in de ochtend een bezoek gebracht aan het Kunstmuseum in Den Haag. We maakten kennis met de hoogtepunten uit de collectie en reisden van de ene eeuw naar de andere, om via Claude Monet, Piet Mondriaan en Louise Bourgeois uit te komen in de 21e eeuw. In de middag waren we in het Museum Beelden aan Zee in Scheveningen en kregen we de interactieve rondleiding Visible Thinking.
Al met al een mooie en inspirerende dag!       

DOX was op bezoek op woensdag 1 juni, nu voor de reguliere klassen van het 2e jaar!

Dit keer hadden we Beats van Marlon, Rap van Ryan en Dance van Vain.
Elke klas volgde 2 inspirerende workshops.

DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen.

Dox-docenten hebben een eigenzinnige kijk op de wereld, een eigen stijl en een sterke persoonlijkheid, hierdoor kunnen zij nieuwe rolmodellen voor jongeren zijn.

 DOX

HANDSOME POETS in de aula!

Vrijdag 3 juni waren zanger Tim van Esch en producer Erik Schurman van de Handsome Poets op ’t Atrium voor de reguliere leerlingen en TTO-leerlingen uit het 3e jaar!

Door verhalen, muziek en interactie met leerlingen werd langzaam uitgezocht wat ‘een willekeurig creatief idee’ maakt tot ‘een goed idee’ en werden de leerlingen uitgedaagd zelf ook na te denken welke van hun eigen creatieve ideeën misschien wel veel beter zijn dan in eerste instantie gedacht!

De Nederlandse indie-popband Handsome Poets heeft veel succes gekend de afgelopen jaren. Zo speelden ze alle grote festivals plat, van Pinkpop en Lowlands tot Concert at Sea en Vrienden van Amstel. Ook schreven ze de tune voor de Olympische Spelen in Londen en werd hun nummer Sky on Fire gebruikt in een grote Hollywoodfilm. Hun kast puilt uit van de platina platen en prestigieuze muziekprijzen!

 Poets

« Terug

Top