vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

't Atrium een Gezonde School

Gezonde school klien.jpgzondag 19 januari 2020

’t Atrium heeft wederom het vignet Gezonde School behaald (/verlengd). Het gaat in dit geval om het deelcertificaat Bewegen en Sport.

Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. We zijn trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. De sectie L.O. wil graag bijdragen aan actieve en gezonde leerlingen. Dit geldt voor alle leerlingen en dus zeker niet alleen voor onze sportklasleerlingen. Dat doen wij door heel breed in te zetten op allerlei verschillende sporten. Tijdens de lessen L.O. proberen we de leerlingen uit te dagen de motorische mogelijkheden van hun lichaam te verkennen en om vooral veel te bewegen. Ook in tussenuren en in pauzes bieden wij hen opties om te bewegen. Zo hebben we een pannavoetbalveld en tafeltennistafels op het schoolplein en kan er gebasketbald worden op onze basketbalveldjes. Daarnaast zijn de bovenbouwleerlingen in tussenuren welkom in onze splinternieuwe fitnessruimte!
De deskundigen van de ‘Gezonde school’ roemden ons ook om de vele sportieve contacten die wij hebben in de regio Amersfoort. Hier maken wij veelvuldig gebruik van met ons brede aanbod bij sportoriëntatie in alle examenklassen en natuurlijk bij de tientallen sportclinics van de sportklas.
Naast onze sportieve leerlingen, zien we ook graag sportieve collega’s. Hopelijk sluiten er nog meer personeelsleden aan bij het wekelijkse uurtje personeelssport en/of komen zij ook trainen in onze fitnessruimte!

Door te bewegen blijf je fit, krijg je meer energie en het is bovenal hartstikke leuk! We gaan ons uiterste best doen om ook in de komende jaren onze leerlingen en collega’s te motiveren voor een levenslange sportieve toekomst!

« Terug

Top