vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Leerlingenraad

Vertegenwoordigend, effectief, gezellig:

dat zijn de woorden die de leerlingenraad het best beschrijven. De leerlingenraad vertegenwoordigt alle leerlingen van ’t Atrium. Twee á drie keer per maand komen we samen om te vergaderen. Tijdens zo’n vergadering bespreken we nieuwe ideeën en bekijken of en hoe we die kunnen uitvoeren. Ook bereiden wij ons voor op acties die we organiseren tijdens de feestdagen. Met onze ideeën hebben we ook invloed op de school. In de leerlingenraad zitten namelijk drie leerlingen die ook deel uitmaken van de medezeggenschapsraad, de raad die beslist over hoe dingen geregeld worden op school. Hier pitchen wij onze ideeën en hopen we dat hiermee iets gedaan wordt. Er wordt dus echt naar ons geluisterd. In de afgelopen jaren hebben wij bijvoorbeeld al gezorgd voor een verbetering in de herkansingsregeling, een verlaging van kopieerkosten in de mediatheek en een verlenging van de opening van de kantine.

De leerlingenraad is opgedeeld in twee groepen: een actiegroep en een PR-groep (PR= Publieke Relaties). De actiegroep zorgt voor activiteiten rondom de feestdagen. Bij feestdagen zoals Sinterklaas, Pasen en Valentijnsdag zorgt de actiegroep voor passende versieringen in de school en leuke acties. De PR-groep is verantwoordelijk voor het vergroten van de naamsbekendheid van de leerlingenraad en voor het werven van nieuwe leerlingen. Wanneer jij je bij de leerlingenraad aansluit zul je in één van deze groepen terecht komen.

En nu vraag jij je natuurlijk af: Hoe kan ik mij aansluiten bij de leerlingenraad? Om onze raad te vergroten volgen wij de volgende procedure.

  1. Je stuurt een DM (direct message/bericht) naar ons instagramaccount : @leerlingenraadatrium
    óf
    je stuurt een mail naar ons e-mailadres: leerlingenraad@t-atrium.nl.Je kunt je alleen aanmelden voor de leerlingenraad, maar je kan dit ook samen met een vriend of vriendin doen!
  2. Hierna zullen wij contact met je opnemen om een sollicitatiegesprek/kennismakingsgesprek te houden. Hier zullen we je vragen stellen en kan jij duidelijk maken waarom jij in de leerlingenraad wilt.
  3. Als na deze gesprekken het je nog steeds wat lijkt om je aan te sluiten bij de leerlingenraad, zul je worden uitgenodigd voor een proefvergadering.
  4. Tijdens de proefvergadering zul je een vergadering bijwonen van de leerlingenraad. Aan het einde van deze vergadering zal er gestemd worden door de leden van de leerlingenraad of je bent aangenomen.
  5. Bij een meerderheid van stemmen word je aangenomen en ben je een nieuw lid van de leerlingenraad!

Als je niet bij de leerlingenraad wil, maar wel een leuk idee hebt om de school te verbeteren kan je ons gerust ook je idee mailen: leerlingenraad@t-atrium.nl. Daarnaast staat er een brievenbus (locatie volgt nog) waar je jouw ideeën ook schriftelijk kunt indienen.

Het leerlingenstatuut vind je hier

llraad2022

Van links naar rechts op de foto:

Bovenste rij:
Ilyaz van den Berg [Lid]
Marijn Klok [Lid]
Daphne Dronkelaar [Lid]
Maartje Rinsema [Secretaris]
Marjolijn Keytel [Lid]
Loes Kempe [Lid]
Mariam Amini [Voorzitter] [MR-Lid]

Onderste rij:
Julia Bangma [Lid]
Jacinda van der Kuilen [Secretaris] [MR-Lid]
Myrthe Aalten [Lid]
Tyler van Veelen [Lid]

Voor meer informatie kun je terecht bij de heer Danny Boots.

Danny Boots

Rector

Danny Boots


Top