Sportklassen op ’t Atrium

Vind je het heerlijk om vaak te sporten? Wil je veel verschillende sporten leren? En houd je van sportieve uitdagingen?
Dan is de sportklas van ’t Atrium echt iets voor jou! In 2003 was ’t Atrium één van de eerste scholen die startte met sportklassen. Dankzij al die jaren ervaring staat er nu een stabiel, veelzijdig en ijzersterk programma. Om deze reden kiezen elk schooljaar heel veel leerlingen voor een sportklas op ’t Atrium.

Waarom een sportklas?

  • Je krijgt 2 uur meer lichamelijke opvoeding (gym) per week.
  • Je maakt kennis met sporten die op vele andere scholen niet aan bod komen
  • Je lesdagen voelen korter en fijner, omdat je bijna elke dag sport.
  • Je gaat op survivalkamp in de Ardennen en wintersportkamp in Oostenrijk.
  • Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf en elkaar te halen!

Wat is er bijzonder aan een sportklas?

Je krijgt in klas 1 en 2 vijf uur lichamelijke opvoeding in de week. In klas 3 krijg je vier uur lichamelijke opvoeding. Dit is twee uur lichamelijke opvoeding extra ten opzichte van gewone klassen. Maar je zit als sportklasleerling niet 2 uur langer op school dan ‘gewone’ klassen. Iedere leerling volgt namelijk een specialty in zijn rooster van 2 uur.

Tijdens de extra lessen verbreden en verdiepen we onze sportactiviteiten. Zo volg je op ons sportveld bijvoorbeeld discuswerpen, hockey, flagfootball, frisbee, voetbal, atletiek: sporten die normaal niet zo snel aan bod komen.

Verder oefen je in onze gymzalen meer technieken en tactieken met bijvoorbeeld tumblingbaanspringen, volleybal, boksen, dansen, basketbal, circus. Ook het sportniveau  van de sportklas is vele malen hoger, omdat je sneller en meer leert. Je sport immers met leerlingen die net als jij heel enthousiast zijn over sport!

Speciale sportclinics

In de sportklas maak je ook kennis met sporten die we op school niet kunnen aanbieden of die je beter kunt volgen bij een gespecialiseerde trainer op een andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan mountainbiken, klimmen, rugby, streetdance, persluchtduiken, waterskiën, judo, tennis, kanoën en golf.

Hoe kom je in de sportklas?

  • Je houdt van sport en sportieve uitdagingen.
  • Je bent gemotiveerd om je extra in te zetten.
  • Je neemt alle schoolvakken serieus en je zet daarvoor je in.
  • Je slaagt voor onze sportklastest.
  • Je meldt je voor 15 maart aan via je basisschool.

Na de sportklas

De sportklas is voor mavo-leerlingen tot en met de tweede klas en voor havo- en vwo-leerlingen tot en met de derde klas. Na de sportklas kun je verder met meer sport: voor mavoleerlingen is er Lichamelijke Opvoeding 2, en havo- of vwo-leerlingen kunnen voor Bewegen, Sport en Maatschappij kiezen. LO2 en BSM lijken veel op elkaar: het zijn beide examenvakken waarbij leerlingen allerlei sport gerelateerde vaardigheden leren. Deze vaardigheden zijn voor hun toekomst vaak heel belangrijk, zoals leidinggeven, organiseren of samenwerken. Ook gaan de leerlingen verder de diepte in: zo krijgen ze EHBO en bewegingstheorie, en leren ze veel over o.a. toernooiorganisatie. Uiteraard wordt er tijdens de lessen veel gesport.

 

Sportkampen

Tijdens onze sportkampen ga je met elkaar op reis om nog meer sportieve uitdagingen te beleven. In de tweede klas ga je naar de Belgische Ardennen en in de derde klas ga je naar Oostenrijk.

Survivalkamp in de Ardennen

Je slaapt in een grote legertent en je brengt je dagen buiten door.  Hiken door de bergen, boogschieten, kanoën, mountainbiken, klimmen over een touwbanenparcours: het zijn slechts enkele uitdagingen die op je wachten tijdens dit kamp.

Wintersportkamp in Oostenrijk

Vijf dagen lang verblijf je in Oostenrijk om te leren skiën of snowboarden. Je logeert in een jeugdherberg en je gaat samen met je klasgenoten de pistes af

Bijdrage aan het onderwijs

De bijdrage voor de sportklassen is hoger dan die voor de reguliere klassen. Zo worden kampen, clinics en speciale activiteiten betaald. Ook krijg je een speciaal sportkledingpakket. We vragen ouders daarom een extra verplichte bijdrage van €225,- per jaar.  Voor het buitensportkamp in klas 2 is de extra bijdrage ± €80,- en voor het wintersportkamp in klas 3 is deze ongeveer €235,-.

Sport je al op hoog niveau?

Sport je zelf al op hoog niveau en ben je wel geïnteresseerd in de Sportklas van ’t Atrium, dan adviseren we je dringend om te overleggen met jouw eigen trainer en tijdig contact op te nemen met een van onze sportklascoördinatoren voordat je je aanmeldt voor de Sportklas. Het is namelijk goed mogelijk dat de Sportklas voor jou te risicovol is door de zwaarte van je eigen trainingsschema en de kans op blessures.

Let op!  De Sportklas van ’t Atrium is geen LOOT-school (Landelijk Overleg Onderwijs Topsport). Wij kunnen dus geen dispensatie verlenen voor bepaalde vakken voor jonge topsporters in wording. Meer informatie over LOOT-scholen kun je vinden op www.stichtingloot.nl.  

Wil je meer weten over onze sportklassen?

Sportklas agenda-

Top