Sportklassen op ’t Atrium

Bewegen, leren, uitdagingen aangaan, samenwerken en uitblinken.
Klinkt dit goed in jouw oren? Dan is de sportklas van ’t Atrium echt iets voor jou.
In 2003 was ’t Atrium één van de eerste scholen die startte met sportklassen. Dankzij al die jaren ervaring staat er nu een stabiel, veelzijdig en ijzersterk programma. Om deze reden kiezen elk schooljaar heel veel leerlingen voor een sportklas op ’t Atrium.

website (6).JPG

Waarom een sportklas?

  • Je krijgt 2 uur meer lichamelijke opvoeding (gym) per week.
  • Je maakt kennis met sporten die op vele andere scholen niet aan bod komen
  • Je lesdagen voelen korter en fijner, omdat je bijna elke dag sport.
  • Je gaat op buitensportkamp in de Ardennen en wintersportkamp in Oostenrijk.
  • Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf en elkaar te halen!

Wat is er bijzonder aan een sportklas?

website (8).jpgTijdens de extra lessen verbreden en verdiepen we onze sportactiviteiten. Zo volg je op ons sportveld bijvoorbeeld flagfootball, discuswerpen, softbal, hockey, frisbee, voetbal, atletiek. Aan de ene kant dus sporten die je vast en zeker al gedaan hebt en aan de andere kant ‘nieuwe’ sporten.

Daarnaast leer je in onze gymzalen meer technieken en tactieken met bijvoorbeeld tumblingbaanspringen, volleybal, boksen, dansen, basketbal, circus, etc. We proberen zoveel mogelijk verschillende bewegingsactiviteiten aan bod te laten komen. Het gemiddelde sportniveau van de sportklas is hoog, omdat je sneller en meer leert. Je sport immers met leerlingen die net als jij heel enthousiast zijn over sport.

Sportclinics

In de sportklas maak je ook kennis met sporten die we op school niet kunnen aanbieden of die je beter kunt volgen bij een gespecialiseerde trainer op een andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan klimmen, rugby, breakdance, freerunning, persluchtduiken, waterskiën, judo, tennis, kanoën en golf. Eigenlijk is dit lijstje nog veel langer, maar het komt er in ieder geval op neer dat je het zo gek niet kunt bedenken, of we doen het wel.

Wat verwachten we van jou in de sportklas?

  • Je houdt van sport en sportieve uitdagingen.
  • Je bent gemotiveerd om je extra in te zetten.
  • Je neemt alle schoolvakken serieus en je zet daarvoor je in.
  • Je slaagt voor onze sportklastest.
  • Je meldt je voor 15 maart aan via je basisschool.

Na de sportklas

website (7).jpgDe sportklas is voor mavo-leerlingen tot en met de tweede klas en voor havo- en vwo-leerlingen tot en met de derde klas. Na de sportklas kun je verder met meer sport: voor mavoleerlingen is er Lichamelijke Opvoeding 2, en havo- of vwo-leerlingen kunnen voor Bewegen, Sport en Maatschappij kiezen. LO2 en BSM lijken veel op elkaar: het zijn beide examenvakken waarbij leerlingen allerlei sport gerelateerde vaardigheden leren. Deze vaardigheden zijn voor hun toekomst vaak heel belangrijk, zoals leidinggeven, organiseren of samenwerken. Ook gaan de leerlingen verder de diepte in: zo krijgen ze EHBO en moeten zij een bewegingsanalyse maken en leren ze veel over o.a. de geschiedenis van sport en toernooiorganisatie. Uiteraard wordt er tijdens de lessen heel veel gesport.

Sportkampen

Tijdens onze sportkampen ga je met elkaar op reis om nog meer sportieve uitdagingen te beleven. In de tweede klas ga je naar de Belgische Ardennen en in de derde klas ga je naar Oostenrijk.

Survivalkamp in de Ardennen

Je slaapt in een tentjes en je brengt je dagen buiten door. Hiken door de bergen, mountainbiken, klimmen over een touwbanenparcours, tokkelen: het zijn slechts enkele uitdagingen die op je wachten tijdens dit kamp.

website (4).jpgwebsite (9).jpg

Wintersportkamp in Oostenrijk

Vijf dagen lang verblijf je in Oostenrijk om te leren skiën of snowboarden. Je logeert in een jeugdherberg en je gaat samen met je klasgenoten de pistes af.

website (3).jpg

Bijdrage aan het onderwijs

De bijdrage voor de sportklassen is hoger dan die voor de reguliere klassen. Zo worden kampen, clinics en speciale activiteiten betaald. Ook krijg je een speciaal sportkledingpakket. We vragen ouders daarom een extra verplichte bijdrage van €225,- per jaar.  Voor het buitensportkamp in klas 2 is de extra bijdrage ± €80,- en voor het wintersportkamp in klas 3 is deze ongeveer €235,-.

Sport je al op hoog niveau?

Sport je zelf al op hoog niveau en ben je ook geïnteresseerd in de Sportklas van ’t Atrium, dan is deze combinatie heel goed te doen. Mocht je er toch vragen over hebben, neem dan contact op met de coördinatoren van de sportklas.

Wil je meer weten over onze sportklassen?

Mail met onze sportklascoördinatoren: sportklas@t-atrium.nl

of kom naar onze informatieavond over de sportklassen. Aanmelden kan hier

Sportklas agenda-

Top