vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Sportklas iets voor jou?

Bekijk hier de sportklasfolder

Wanneer is de sportklas iets voor jou?

Ten eerste moet je geen moeite hebben om het niveau van het onderwijs aan te kunnen. Ook in de sportklas zit je de meeste uren van de week gewoon in de schoolbanken, heb je toetsen en huiswerk. Dat staat altijd voorop.

Verder is het belangrijk dat je het leuk vindt om te sporten en dat je enthousiast bent om kennis te maken met nieuwe sporten. Je zult bereid moeten zijn om je extra in te zetten voor activiteiten buiten de lesuren om. Bedenk bijvoorbeeld dat clinics wel eens tot 17.00 uur kunnen duren. Ook zullen we af en toe een beroep doen op sportklasleerlingen om te helpen op open dagen, onderwijsmarkten enz.

Een sportklasleerling is allround, je moet uit de voeten kunnen met veel verschillende sporten. Je hoeft natuurlijk niet alles meteen goed te kunnen, maar je moet ervoor open staan om nieuwe dingen te leren, ook als je een onderdeel misschien een keer iets minder leuk vindt.

Sport je zelf op hoog niveau en vraag je je af of de sportklas iets voor jou is, overleg dan met je trainer en neem voor de aanmelding tijdig contact op met één van onze sportklascoördinatoren. Het is namelijk goed mogelijk dat het volgen van de sportklas voor jou niet geschikt is, gezien de zwaarte van je eigen trainingsschema of het risico op blessures.

’t Atrium heeft niet de mogelijkheid om dispensatie te verlenen voor bepaalde vakken voor jonge topsporters in wording. De sportklas is geen LOOT-school (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport) zoals het Leidsche Rijn College (LRC) in Utrecht en CVO 't Gooi in Hilversum. Meer informatie over LOOT-scholen kun je vinden op www.stichtingloot.nl

Top