vwo, havo, mavo, tweetalig onderwijs en sportklas

Sportklas iets voor jou?

Bekijk hier de sportklasfolder

Wanneer is de sportklas iets voor jou?

De eerste voorwaarde om voor de sportklas te kiezen is natuurlijk dat je van sport en bewegen houdt. In de sportklas ben je namelijk heel veel actief bezig tijdens de sportlessen en clinics. Echter, ook in de sportklas zit je de meeste uren van de week gewoon in de schoolbanken, heb je toetsen en huiswerk. De tweede voorwaarde is dus dat je ook serieus aan de slag gaat met alle andere vakken die niks met sport of bewegen te maken hebben.

Sportklasietsvoorjouv3.jpg

Verder is het belangrijk dat je enthousiast bent om kennis te maken met nieuwe sporten. In de sportklas gaan we namelijk aan de slag met tientallen verschillende sporten. We verwachten van je dat je bij al deze sporten een goede inzet hebt. Een sportklasleerling is allround, je moet uit de voeten kunnen met veel verschillende sporten. Je hoeft natuurlijk niet alles meteen goed te kunnen, maar je moet ervoor open staan om nieuwe dingen te leren, ook als je een onderdeel misschien een keer iets minder leuk vindt.
Een sportklasleerling is ook bereid om zich heel af en toe wat extra in te zetten voor activiteiten buiten de lesuren om. Bedenk bijvoorbeeld dat een clinicdag in Sportstad Heerenveen tot 17.00 uur kan duren en dat je ’s avonds een keer op school moet zijn om bijvoorbeeld een circusvoorstelling te geven aan je familieleden. Ook ga je in de tweede klas een paar dagen op buitensportkamp in de Ardennen en in de derde klas op wintersportkamp in Oostenrijk. Gaaf he?!

Sport je zelf al op hoog niveau en ben je ook geïnteresseerd in de Sportklas van ’t Atrium, dan is deze combinatie heel goed te doen. Mocht je er toch vragen over hebben, neem dan contact op met de coördinatoren van de sportklas via

sportklas@t-atrium.nl

Top